Skol-SM

Skol-SM är en tävling för landets skolidrottsföreningar anslutet till Svenska Dövidrottsförbundet, där alla döva och hörselskadade barn och ungdomar som är medlemmar hos får vara med. Alla deltagare tävlar i två olika idrotter, en individuell gren och en lagsport. Skol- SM är en arena där man får chans till att få prova på nya sporter och det viktigaste av allt, man får nya vänner för livet.

Svenska Dövidrottsförbundets fem distrikt runtom i landet arrangerar dessa tävlingar två gånger årligen. En tävling under vårterminen och en under höstterminen. Man brukar även ha samarbete med ungdomsklubbar i den stad där Skol- SM arrangeras som ställer upp och ordnar aktiviteter efter tävlingarna.

Vilka idrotter finns med?

De grenar/sporter som genomförs i Skol-SM är bland annat de idrotter som Svenska Dövidrottsförbundet har på sitt program. Vi brukar även följa idrottens trend, dyker det upp något nytt inom Idrottsverige så är det en stor chans att det även testas i Skol- SM! Landets specialskolor för döva och hörselskadade är vår arena, vår kanal till att nå till alla barn och ungdomar. Det betyder inte att skolorna på något sätt är involverade i arrangemangen av Skol- SM. Vi har en kontaktperson i varje skola som hjälper till med att all information från Svenska Dövidrottsförbundet når ut till alla barn och ungdomar.

Nästa Skol-SM

Nästa Skol-SM blir i Härnösand. Idrotterna blir handboll och badminton! 

Kom gärna och heja fram våra framtida idrottstjärnor!